menu

Meringue 

Benodigdheden:

400 gram blauwe bessen en frambozen

400 gram suiker

8 eieren

500 gram verse roomkaas

250 ml slagroom

2 zakjes vanille suiker

1 zakje klopfix

bessensiroop

vanille essence


Goede tip: gebruik bosbessen en frambozen uit de diepvries, zo kun je ieder seizoen genieten!

​Bereiden:

1. Splits de eieren (je gebruikt alleen het eiwit) in een beslagkom.

2. Mix het eiwit met de mixer tot een stevig mengsel.

3. Voeg 2/3 deel suiker en 1 zakje vanille suiker in gedeelten toe. Klop tot het eiwit mooi glanst en helemaal stijf is (test dit door de kom ondersteboven te houden, het eiwit valt er niet uit).

4. Roer als laatste 3 tl. vanille essence door het eiwit.

5. Verwarm de oven voor op 100 graden Celcius.

6. Teken op een vel bakpapier 2 cirkels van 25 centimeter doorsnede.

7. Knip de cirkels uit en schep het eiwit erop. Maak de bodems circa 5 centimeter hoog. 

8. Plaats de meringue in het midden van de oven en bak deze circa 90 minuten. (Let op: open de oven niet tijdens het bakproces, anders zakt de bodem in).

9. Zet de oven uit en laat de meringue afkoelen. Zet de ovenklep op een kier.

10. Klop ondertussen de slagroom met de klopfix lobbig, voeg aan het eind de vanille suiker en de overgebleven suiker toe tot het stijf is.

11. Schep de roomkaas door de slagroom en voeg een flinke scheut bessensiroop toe.

12. Leg de meringue op de taartschaal en bestrijk deze met 2/3 van de roomkaas en slagroom. Leg vervolgens de andere meringue bovenop en gebruik 1/3 van het mengsel voor de bovenzijde.

13. Verdeel de bosbessen en frambozen over de meringuetaart en bestrooi de taart eventueel met poedersuiker. Eet smakelijk!

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen