menu
recept citroencake

Citroenplaatkoek

Benodigdheden:


500 gr. zelfrijzende bloem
350-400 gr. suiker
500 gr. echte boter
6 eieren
2 citroenen
lage bakvorm (2 tot 3 cm. hoogte)‚Äč

1. HAAL OP TIJD DE BOTER UIT DE KOELKAST EN LAAT HET LANGZAAM ZACHT WORDEN. 

2. VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN. 

3. RASP VOORZICHTIG DE SCHIL VAN DE CITRUSVRUCHTEN. DE CITROENEN LEG JE AAN DE KANT, DIE KOMEN NA HET BAKKEN WEER AAN DE BEURT. 

4. DOE ALLE INGREDIËNTEN IN EEN KOM EN JE MIX ALLES TOT EEN BIJNA WIT, LUCHTIG BESLAG. 

5. NEEM EEN LAGE BAKVORM, LEG EEN VEL BAKPAPIER ERIN EN GIET HET BESLAG IN DE VORM. 

6. BAK DE PLAATKOEK IN ONGEVEER 35 MINUTEN. DE BAKTIJD IS AFHANKELIJK VAN DE HOOGTE VAN DE VORM, PRIK AF EN TOE IN HET BAKSEL OM TE KIJKEN OF HET KLAAR IS (ALS ER GEEN DEEG MEER BLIJFT KLEVEN AAN DE PRIKKER IS HET KLAAR). 

7. ALS JE DE PLAATKOEK UIT DE OVEN HAALT, LAAT JE HEM IN DE VORM ZITTEN. JE PRIKT GAATJES IN DE KOEK EN LAAT HEM EEN KWARTIERTJE AFKOELEN. 

8. ONDERTUSSEN PERS JE DE TWEE CITROENEN UIT EN MENG JE DIT MET SUIKER TOT JE EEN STROPERIG, MAAR NOG LOPEND MENGSEL KRIJGT. 9. NA HET KWARTIER AFKOELEN SCHEP JE DIT MENGSEL VOORZICHTIG OVER DE PLAATKOEK EN SMEER IN. STROOI TOT SLOT EEN BEETJE SUIKER OVER DE PLAATKOEK.

EET SMAKELIJK!

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen