menu
recept chocoladetaart

Chocoladetaart (10 pers.)

Benodigdheden:


300 gram pure chocolade (70%)
250 gram roomboter
5 eieren
120 gram suiker
170 gram bloem
2½ theelepel bakpoeder
120 gram amandelen

Voor de caramelsaus:


150 gram suiker
50 milliliter water
125 milliliter slagroom
45 gram roomboter

Bereiden:

1. Verwarm de oven tot 150 °C

2. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier.

3. Smelt de chocolade en boter al roerend in een steelpan op een laag vuur tot een glad mengsel.

4. Klop de eieren en suiker met een mixer tot een dikke, lichtgele massa.

5. Zeef de bloem en bakpoeder en spatel dit er samen met het chocolademengsel voorzichtig door.

6. Giet het mengsel in de vorm en bak in 50 minuten gaar.

7. Laat de chocoladetaart afkoelen in de vorm. Begin nu met de caramelsaus:

8. Doe de suiker en het water in de pan, verhit op middenhoog vuur (niet roeren). 9. Wacht tot een goudbruine kleur ontstaat, giet langzaam de slagroom erbij (langzaam roeren). 10. Roer totdat de caramel is opgelost in de slagroom. 11. Laat de caramelsaus afkoelen. Roer daarna de roomboter erdoor. 12. Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste laag met de caramelsaus. Plaats de bovenste helft weer terug. 13. Doop een lepel in de overige caramelsaus, decoreer de bovenkant van de taart met dunne strepen saus.

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen