menu
oude broodplanken

Appeltaart

Benodigdheden:

420 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei, gesplitst
250 gram witte basterdsuiker
1 citroen, schoongeboend
250 gram koude boter
8 friszure appels, bijvoorbeeld Goudreinet
2 theelepels kaneelpoeder​

Bereiden:

1. Doe het bakmeel, 200 gram suiker en het eiwit in een kom. 

2. Rasp de citroenschil erboven. 

3. Snijd met twee messen de boter erdoor en meng totdat er een kruimelig deeg ontstaat. 

4. Kneed het deeg snel en met koele handen tot een bal. Druk de bal plat tot een schijf, omhul deze met vershoudfolie en leg het geheel ruim een uur in de koelkast. 

5. Verwarm de oven voor op 175°C en vet de springvorm in. 

6. Bestuif je werkblad met wat bakmeel en rol tweederde van het deeg met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. 

7. Steek met de springvorm een cirkel uit de plak en leg de schijf op de bodem van de springvorm. Bekleed met het overgebleven deeg buiten de cirkel de randen van de bakvorm. 

8. Kluts het eigeel en smeer de helft ervan over het deeg op de bodem van het bakblik.

9. Schil de appels en snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd dan in stukjes. Doe de stukjes in een kom.

10. Meng de kaneel en de overgebleven 50 gram suiker erdoor.

11. Schep het appelmengsel in de springvorm.

12. Rol de overgebleven eenderde deel van het deeg uit met een deegroller. Snijd repen van ongeveer twee centimeter breed uit de plak en leg ze in een ruitpatroon op de appelvulling in de springvorm.

13. Bestrijk de deegrepen met de andere helft van het eigeel, zodat de bovenkant van de taart mooi glanst.

14. Zet de taart net onder het midden in de oven en bak in 60 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen