menu
recept appelcrumble

Appelcrumble (6 porties)

Benodigdheden:

4 appels
100 gram donkerbruine basterdsuiker
125 gram bloem
150 gram kristalsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
30 gram boter
25 gram amandelschaafsel

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet het bakblik in.

2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in schijfjes. Meng de appelschijfjes met de basterdsuiker en schep het mengsel in een langwerpige ovenschaal.

3. Meng, in een grote kom, de bloem met de kristalsuiker en de kaneel. Smelt de boter boven laag vuur en voeg het toe aan de kom. Roer en verdeel daarna het kruimelige mengsel over de appelschijfjes in de ovenschaal.

4. Strooi het amandelschaafsel over het bloemmengsel.

5. Bak de appelcrumble 30 tot 40 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin en krokant is.

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen