menu
recept appelchutney

Appelchutney

Benodigdheden:

1,25 kilo appels, geschild en in stukjes
2 zoete uien, in ringen
100 gram rozijnen
1 kaneelstokje
1 eetlepel mosterdzaad
30 gram gemberwortel, geraspt
15 gram zout
600 milliliter ciderazijn
500 gram kristalsuiker• 1,25 kilo appels, geschild en in stukjes
2 zoete uien, in ringen
100 gram rozijnen
1 kaneelstokje
1 eetlepel mosterdzaad
30 gram gemberwortel, geraspt
15 gram zout
600 milliliter ciderazijn
500 gram kristalsuiker

Bereiden:

1. Doe alle ingrediënten samen in een pan en breng het geheel langzaam aan de kook, tot de suiker oplost. Roer ondertussen steeds door.

2. Laat het mengsel 2½ uur zachtjes doorkoken, totdat er een dikke saus ontstaat.

3. Haal het kaneelstokje uit de pan en schep de hete chutney in de gesteriliseerde potjes en draai ze goed dicht.

4. Laat de potjes een paar weken ‘rusten’ voordat je de chutney opeet.

Terug naar overzicht
Terug
Onze gratis brochure ontvangen?
aanvragen